To do in de Luberon

Mines de Bruoux

Vlakbij in Gargas. Een wandeling van circa 50 minuten in een deel van de mijnen dat niet meer in gebruik is. Het aantal deelnemers is beperkt dus vooraf inschrijven is aan te raden. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de veiligheid. Dit is een heerlijke activiteit om te doen op een hete dag want in de grotten is het steeds lekker koel. Er worden tablets meegegeven met Nederlandse vertalingen van de gids.

www.minesdebruoux.fr

Château St Saturnin les Apt (ruïnes)

Vanuit het centrum van Saint-Saturnin-les-Apt volgt u de pijltjes naar ‘Le Château”. Het is een mooie wandeling langs de resten van het kasteel tot aan de kapel boven op de rotsen. Het uitzicht op de kerk en omliggende huizen is mooi en bovendien krijgt men een prachtig zicht op de ruime omgeving, de bergen van de Grand en de Petit Luberon inbegrepen.

Bellevue rots in Saignon

In Saignon kunt u via een aardig klimmetje langs oude straatjes en gebouwen, de top van deze rots bereiken waar u als beloning een prachtig uitzicht krijgt op de mooie omgeving van de Mont Ventoux. Trakteer uzelf op een lekkere cocktail of lunch op het terras van ‘Un Jardin sur le Toit’.

Véloroute Calavon

Dit is een zeer aangename fietsroute die een oude spoorlijn volgt. U kunt rustig rijden langs glooiende wegen en onderweg mooie dorpjes bezoeken zoals Bonnieux en Lacoste. Dit soort fietspaden is uitzonderlijk in Frankrijk.

www.veloloisirprovence.com

Mont Ventoux

U kunt de beroemde berg via drie verschillende wegen beklimmen, namelijk via Bédoin, Malaucène of Sault. Zeker de moeite om met de fiets of de auto te beklimmen en boven te genieten van een mooi uitzicht. Bédoin is ook een heel mooi en gezellig stadje.

https://www.reisroutes.be/blog/provence/mont-ventoux-beklimmen

Fort de Buoux (Citadelle du Luberon)

Een erg mooie wandeling, zeker ook de afdaling langs de vergeten trap. Impressionant hoe dit zoveel eeuwen geleden gebouwd werd. De borden overdrijven een beetje, soms moeilijk maar doenbaar. Zorg echter wel voor goede schoenen en draag geen sandalen. Met kinderen is deze eerder af te raden.

www.lefortdebuoux.e-monsite.com

 Le Sentier des Ocres, Roussillon

Heel mooie okerkleurige rotsen en zeker een bezoekje waard. U kunt kiezen uit een kleine wandelroute van ongeveer een half uur of een grotere van 45 minuten. Voor gezinnen : niet doen met de kinderwagen! Zeer mooi om spectaculaire foto’s te nemen. De inkomprijs bedraagt 3,5 euro voor volwassenen. Ideaal in combinatie met een dorpsbezoek.

https://www.reislegende.nl/le-sentier-des-ocres-okergroeves-roussillon

Le Pont Julien, Bonnieux

De Pont Julien werd gebouwd tijdens het Romeinse keizerrijk. Het is een brug van dikke houwstenen over de rivier Calavon. Deze brug is opmerkelijk goed bewaard gebleven. Fietsers en voetgangers kunnen de rivier nog altijd oversteken via deze meer dan 2000 jaar oude brug, net als in de tijd van de Romeinen. De brug is 80 meter lang, 11,5 meter hoog en 6 meter breed. Tot 2005 reden nog auto’s over deze 4,20 meter brede weg tot wanneer men ernaast een nieuwe brug heeft gebouwd voor het doorgaand verkeer.

www.avignon-et-provence.com/monuments/pont-julien

Fôret des Cèdres, Bonnieux

Eén van de drie natuurlijke cederwouden ter wereld, met enkele bewegwijzerde wandelroutes en heerlijke plaatsen om te picknicken. Niet voor kleine kinderen, echter. Neem zeker voldoende water mee en geniet!

https://www.luberon-apt.fr/la-foret-des-cedres-randonnees-a-pied-et-a-velo

Wave Island, Monteux

Het waterpretpark Wave Island in Monteux werd geopend in 2016 en heeft de grootste waterglijbaan van Europa. Het is het eerste thematische waterpark van Frankrijk. Er zijn 15 waterattracties waaronder een aantal specifiek voor kleine kinderen. Sensatie en een goed humeur gegarandeerd. Vanaf de afrit Avignon Nord op de autosnelweg rijdt u direct naar het park.

www.waveisland.fr

La Coquillade, Gargas

Dit is een prachtig resort met uitgebreide spa en wellness faciliteiten alsook verschillende restaurants van bistro tot high level ‘cuisine’. Prachtige uitzichten vanop de verschillende terrassen.

https://coquillade.fr